Kad ti život da tisuću razloga da odustaneš, ti mu digni tisuću srednjaka

U zadnje vrijeme gdje god se okrenem čujem negativne priče. Čitam, slušam i pomislim, možda me netko zajebava?! Gdje su dobre vijesti? Gdje su pozitivne stvari? U koji krasni klinac smo otišli? Kolektivno nezadovoljstvo nikad nije bilo veće. I ne krivim ljude što su upali u vrtlog negativne energije. Ona je uvijek jača i tri puta brže se događa nego ona pozitivna. Zašto? Pa oduvijek je poznato da je lakše odustati nego ustrajati.

Prekidaju se veze, propadaju brakovi, ljudi ostaju bez posla, narod odlazi u bijeli svijet, djeca nisu djeca i tako u nedogled. Samo čujem NEmam. NE mogu. NE znam. Tko je kriv? Pa sam si kriv.

Nije kriv ni muž, ni žena, ni grad, ni država, ni život. Jarane, sam si kriv. Kriv si jer ti je NE ispred DA! Kriv si, jer ne poduzimaš ništa. Kriv si, jer se ne mrdaš s mjesta. Kriv si jer si se smjestio u svoju komfor zonu i to je to. Nema dalje.

A kako misliš da će biti bolje? Pa DJELUJ!

Griješiš ako misliš da je dovoljno poželiti bolji posao, ili novi auto. Neće se bembara sama parkirati ispred tvoje kuće jer si je lijepo zamislio. Neće se kreten od šefa promijeniti jer ti želiš da se promijeni. Šta onda napraviti?

POSTAVI SI CILJ!

Promijeni način razmišljanja! Promijeni svoje viđenje svijeta. Nije sve crno i bijelo! Svijet je satkan od tisuća boja. Jedna ti se mora svidjeti! Postavi si cilj. Kad imaš cilj, imaš mogućnosti doseći ga. Svaka uspješna priča jednom je bila nečija maštarija. Meni su za blog govorili kako je to glupost. Na prste jedne ruke mogu nabrojati one koji su me podržavali. Zar sam trebala odustati? I dalje radim na onome što želim, imam jasnu viziju i cilj kojem još uvijek težim. A oni koji su govorili da je glupost, njima se zahvaljujem jer su mi dali još jači vjetar u leđa. Dok su oni na istom mjestu kao i prije, ja polako, ali sigurno, koračam prema naprijed.

Velike stvari dolaze nakon tisuća i tisuća mišjih koraka. Iskreno, nisam još čula da je netko smislio ideju i sutra bio milijarder! Baš suprotno. Toliko puta nam život potepne nogu. Neki put malo oguliš koljeno, neki put padneš na nos. Ali ideš dalje.

Znam da je život težak. Ponekad i pretežak. Korak naprijed, tri natrag. Jebiga, ali bolje i to nego ići uvijek natrag. Kažu jednom se živi. Nije istina! Jednom se umire, a živi se svaki dan. Na tom putu, svaki dan, bit će puno prepreka. Biti će teško, o još kako će biti teško! Kad misliš da ne ide, kad misliš da te život zajebava, ti mu reci nećeš razbojniče! Kad ti život da tisuću razloga da odustaneš, ti mu digni tisuću srednjaka.

Nemoj pokušavati promijeniti druge. Nemoj se prilagođavati drugima. Vjeruj u sebe, vjeruj u ono što radiš. Kad padneš, a sigurno hoćeš, nemoj odustati. Nemoguće postaje moguće, ako dovoljno jako to želiš. Na ovom svijetu toliko smo kratko, pa zašto onda čekati još jedan dan?

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s