Ljubav se zove imenom tvojim

Cijeli život u potrazi smo za savršenom, filmskom ljubavi. Savršenstvo, nažalost, ne dolazi samo od sebe, niti je pojam savršenstva isti za svakoga. Neki će reći da savršenstvo uopće ne postoji. Čudna je ta ljubav.

Većina ljudi ljubav uzima zdravo za gotovo i nikad ne spoznaju što znači istinski voljeti i biti voljen. Onako iskreno, luđački a da stojiš čvrsto na nogama. Ljubav, zbog koje se osjećaš kao najsnažnija osoba na svijetu i zbog koje si u stanju planinu pomaknuti i zvijezde skinuti. Ljubav, koja je jača od svake droge i koja obuzme svaki dio tvog tijela. I stvarno, ljubav nikad nije pitala za godine. Nije pitala za status ni vjeru. Najveće ljubavi prkosile su vremenu, prostoru i ljudima. Mami, tati, komplet familiji i svijetu. Onog trenutka kad se srodne duše sretnu nastaje eksplozija deset puta jača od svake nuklearne bombe. I ništa više nije važno. Za taj osjećaj se boriš protiv svih. Voljeti nekoga ne znači biti slijep. Voljeti znači gledati širom otvorenih očiju i vidjeti svu ljepotu života koju ona donosi. I nisi ti ni lud, ni slijep, ni glup kad ne želiš slušati priče i gluposti koje ti serviraju. Pametan si i sretan kad slušaš onaj organ s lijeve strane.

Ne postoji savšena ljubav, postoji samo ona koja je savršena u tvojim očima. Ma taj osmijeh na licu kad vidiš svoje omiljeno biće, pa ljudi, to je osmijeh od milijun dolara. Kažem vam ja. Ne postoji ništa snažnije od zagrljaja, poljupca u čelo koje te umiruje i liječi bolje od svih doktora svijeta ili iskrenog pogleda koji govori više od tisuću riječi. Ljubav se šuti drugima, a daje onome koga voliš. Ne govori se, pokazuje se. To je ona -idi kod doktora, krepat ćeš od cigareta- ljubav; -obuci potkošulju, opet ćeš mi kukati kako te bubrezi bole- ljubav; -javi se kad dođeš kući da znam da si živa- ljubav.

Opstaje ona ljubav koja je nastala iz pravih razloga. Ne zbog statusa, ne zbog materijalne sigurnosti, ne zbog auta, kuće ili stana. Više ljubavi sam vidjela u trošnim kućama bez struje i vode nego svim vilama svijeta zajedno. Oni imaju samo jedni druge i svoju ljubav. Ne kažu džabe da se od ljubavi živi a od para preživljava. Bogat je onaj čovjek koji kraj sebe ima osobu koju voli baš takvu kakva je i onda kad se sva svijetla ugase, kad padnu sve maske. Kad voliš nečije mane i vrline, svjesno, bez potrebe za promjenom. Nije sreća para puna vreća. Sreća je kad se na kraju dana imaš kraj koga sklupčati pa makar to bilo i na prašnjavom i ofucanom madracu.

Ljubav je uvijek otvorenih ruku. Ne možete ju držati na silu jer ona teži slobodi. Ako pokušate zarobiti ljubav shvatit ćete da držite samo sebe. Ljubav se rađa iz sitnica, gradi polako ali traje zauvijek. Nema te stvari ni osobe na svijetu koja će tu ljubav sjebati. Ona će trajati uvijek, s kim god da jesi, gdje god jesi. Kad padnu zastori na pozornici i predstava se završi, u svakoj sjeni mračne ulice i u zadnjem plamičku dogorjele svijeće. Trajat će, jer je iskrena i prava. Jer prkosi svim društvenim i moralnim načelima, vremenu i prostoru, mami, tati, komplet familiji i svijetu. I trajat će, jer su rekli da ne može, a može.

Ljubav ne umire sama od sebe. Ljubav unište oni koji ju konzumiraju jer joj ne znaju obnoviti izvor. Umire od dosade. Kao da gledaš film uz koji redovno zaspeš. I trudiš se pogledati ga do kraja al ne ide. I nikad ga ne pogledaš. Ljubav je zvijezda vodilja, ona je nesebična i iskrena. Ako ste sretni dovoljno da nađete takvu ljubav, čuvajte ju, od zlih pogleda i jezika, svijeta, od pogleda. Za nju se vrijedi boriti! 🙂

AirBrush_20180114172705.jpg

Za njega. Moja sreća, nada, život. Moja inspiracija i zvijezda vodilja. Moja podrška i oslonac. Moj mali dio svemira. Moj najbolji prijatelj.

Sretan ti rođendan, dragi! Ljubav se zove imenom tvojim ❤

4 misli o “Ljubav se zove imenom tvojim

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Google photo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Google račun. Odjava /  Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s