Vjeruj u sebe

Foto:Pixabay
Foto:Pixabay

Postoje nebrojeni trenutci u životu kad padnemo, psihički i fizički. Svakome je njegova muka najgora i njegov križ najteži. Nikoga ne treba osuđivati. Nešto što je meni smiješno tebi može biti najgora stvar na svijetu. Svakodnevno smo zatrpani negativnim vijestima, ružnim i tužnim stvarima. Teške životne situacije ljudi oko nas nama su možda samo vijesti, no njihova su realnost. Na neke stvari u životu ne možemo utjecati. O tim stvarima neću pisati danas. Danas ću pisati o činjenici koliko je u svakoj situaciji na koju možemo utjecati bitno vjerovati u sebe. Bez vjere u sebe nema ni samopouzdanja.

Najbitnije za shvatiti je da pravo samopouzdanje nije samo vezano za nešto što smo učinili pa smo na to ponosni. Ono što je bitno je biti ispunjen s onim što jesi sad, u ovom trenutku. Shvatiti da si samo mali čovjek, s velikom maštom, koji radom na sebi i vjerom u sebe može doseći visine. Nije bitno o kojoj sferi života se radi. Bilo da je to posao, ljubav, zdravlje ili nešto četvrto. Za sve vrijedi isto – koliko jako vjeruješ, toliko ćeš dobiti.

Možda imaš nekakvu ideju za posao koja ti se čini smiješna? Kažeš sam sebi, ma ovo je glupo, neće se nikom svidjeti. Možda si super talentirani sportaš koji misli da nikad neće uspjeti jer nemaš vezu? Možda imaš prekrasan glas i pjevaš samo pod tušem s uvjerenjem da ima i boljih? Ako se prepoznaješ u ovome, zamisli se. Dok se ti misliš, netko djeluje. Netko vježba. Netko radi na sebi. Netko vjeruje u sebe.

Prije nego odustaneš od svojih snova, stavi na papir sve svoje dobre i loše strane. Upoznaj sebe prije svega. Sagledaj sve svoje mogućnosti. Zapiši svoje ciljeve. Razmišljaj o njima, svaki dan. S vremenom će se početi slagati stvari onako kako su zamišljenje.

Ni jedan cilj nije neostvariv. Ne odustaj prije početka. Probaj, riskiraj, padni, ustani. Vjeruj u sebe ❤

8 misli o “Vjeruj u sebe

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s