Tvoja i moja sreća

Listajući fejsbuk naišla sam na fantastičan video. Toliko dobar i istinit da sam ga odlučila prenijeti vama u pisanom obliku. Riječ je, zapravo, o suštini cijele životne filozofije koju je objasnila po meni jedna od najvećih glumica, Meryl Streep.


  1. Onaj koji je zadovoljan sobom ne uspoređuje se s drugima.
  2. Onaj koji se ne uspoređuje s drugima nije zavidan.
  3. Onaj koji nije zavidan, nije ogorčen.
  4. Onaj koji nije ogorčen je sretan.
  5. Onaj koji je sretan znat će usrećiti još nekoga.
  6. Onaj koji je pored sebe usrećio još nekoga, otkrio je smisao života, ne tražeći ga.

Žena je rekla sve. U jednom od mojih prošlih postova pisala sam o nezadovoljstvu koje se uvuklo u svaku osobu današnjice zahvaljujući modernom dobu. Najgore mi je kad vidim mlade ljude koji kukaju nad svojim životom misleći kako je netko drugi bolji, pametniji, sretniji od njih. Zapravo taj drugi netko isto misli za nekog trećeg.

Bit svega je biti zadovoljan sobom, cijeniti sebe i voljeti se. Kako će nas voljeti netko ako mi sami sebe se volimo? Iz nezadovoljstva prema sebi postajemo zavidni. Zavist je ružna navika, ali nije nepromjenjiva. Potrebno je raditi na sebi svakodnevno i izbiti si iz glave da nismo vrijedni. Kad postanemo sretni i zadovoljni sobom, moći ćemo usrećiti i druge.

Zapišite si negdje ove riječi. Kad god zabrijete na negativu, pročitajte ove redove. U par rečenica objašnjen je život. Ustvari je vrlo jednostavno, ako si tako postavite u glavi. Sreća je uvijek bila besplatna i to je najveća čar. Dana je svakom ponaosob, tebi i meni. Koliko ćemo ju iskoristiti ovisi samo i isključivo o nama! 🙂

2 misli o “Tvoja i moja sreća

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s